D-reizen
Contact Phone Number
088 - 5554999
Elke dag bereikbaar tot 23:00 uur
 • Chat online Chat online
  Live chat
  Chat offline
  Live chat
Label

Zonvakantie Egypte

Geen aanbod gevonden

Op basis van uw zoekopdracht is er helaas geen aanbod gevonden. U kunt hier uw zoekopdracht aanpassen.

Geen aanbod gevonden
Naar de accommodatie

Over Egypte

In Egypte komt de geschiedenis tot leven. Hier ziet u wereldberoemde piramides, imposante sfinxen en indrukwekkende tempelcomplexen. Maar het land heeft ook schitterende stranden en een aangenaam, warm klimaat, wat het een ideale strandbestemming maakt. En wat dacht u van de kleurrijke onderwaterwereld van de Rode Zee? Dit is een waar paradijs voor snorkel- en duikliefhebbers!

 • Vlieguren: 5 - 6,5 uur
 • Tijdsverschil: +1 uur

Hoogtepunten Egypte

Veel mensen gaan naar Egypte voor een heerlijke zonvakantie. Vergeet alle stress op schitterende stranden en proef ’s avonds de Egyptische sfeer in één van de gezellige badplaatsen. De onderwaterwereld van de Rode Zee is onvergetelijk. Het is de perfecte locatie voor een fantastische duik of voor een aantal heerlijke snorkeluurtjes. Bewonder de kleurrijke riffen en vissen in dit geweldige gebied!

In Egypte mag een bezoek aan de levendige hoofdstad Caïro zeker niet ontbreken! In de voorstad Gizeh staan de wereldberoemde piramides van Gizeh, waaronder de piramides van Cheops, Chefren en Mycerinus. Ook staat hier de imposante sfinx van Gizeh. In het zuiden van Caïro vindt u de klassieke Egyptische stad Memphis, waar u eveneens een sfinx en het reusachtige beeld van Ramses II vindt. Maar vergeet ook niet om de stad Caïro zelf te bezoeken. Het oude hart van de stad staat immers op de werelderfgoedlijst van UNESCO! Ook vindt u hier het Museum der Egyptische Oudheden, het grootste Egyptologische museum ter wereld met ruim 136.000 Oud-Egyptische voorwerpen!

In het Vallei der Koningen vindt u de plaatsen Luxor, Thebe en Karnak. Hier zijn diverse graftombes van oude farao’s gevonden, waarvan u er tien kunt bezoeken. Deze graven liggen in indrukwekkende tempelcomplexen, waarvan nog steeds nieuwe resten worden blootgelegd. Als u een Nijlcruise maakt, stopt u vaak in deze fraaie vallei voor een bezoek aan Luxor.

Op vakantie naar Egypte

Het schitterende Egypte, in het noordoosten van Afrika, staat vooral bekend om de historische bezienswaardigheden en de rijke cultuur, die bij iedereen tot de verbeelding spreekt. Wie heeft er niet met open mond zitten luisteren naar de historie van de oude Egyptenaren en farao’s tijdens de geschiedenislessen op school?

Egypte heeft een uitbundige cultuur met talloze bezienswaardigheden. Maar ook het spectaculaire woestijnlandschap met de rivier de Nijl als levensader maken het land tot een unieke vakantiebestemming. Bedwing de Nijl tijdens een onvergetelijke Nijlcruise en sluit uw vakantie af met een weekje zon in een leuke badplaats. Tip: all inclusive vakantie vieren in Egypte, onbezorgd genieten! Ook voor een zonnige zonvakantie gaat u naar Egypte, hier is de temperatuur het hele jaar zeer aangenaam

Wat u ook zoekt in een badplaats, in Egypte vindt u het. Of u nu een levendige of rustige plaats zoekt met veel of weinig toeristische activiteiten, er is altijd wel een bestemming naar uw zin! Vanuit de diverse badplaatsen kunt u vele interessante uitstapjes maken. Wat dacht u van een safari door de Sinaï-woestijn met een jeep, quad of zelfs per kameel? Of ga dineren bij de bedoeïenen in de woestijn en geniet van de meest prachtige zonsondergang die u ooit zult meemaken! Of geniet van de all inclusive in uw prachtige hotel resort.

Egypte biedt u een zonvakantie vol prachtige, unieke ervaringen!

Ligging Egypte

Egypte ligt in Noord-Afrika op ongeveer 5 uur vliegen van Nederland. Het land heeft een oppervlakte van circa 997.739 km² en is daarmee ongeveer twee keer zo groot als Spanje.

Het land grenst in het noorden aan de Middellandse Zee en in het oosten aan de Rode Zee. In het zuiden grenst Egypte aan Soedan en in het westen aan Libië. De Sinaï-woestijn in het noordoosten grenst aan Israël en de Golf van Akaba.

Van Nederland naar Egypte

De vliegtijd vanuit Nederland naar Egypte is afhankelijk van uw bestemming en varieert van circa 5 uur tot circa 6 uur en 30 minuten. Er zijn verschillende internationale luchthavens: Caïro, Alexandrië, Hurghada en Sharm el Sheik. De meeste vluchten gaan naar Caïro. Soms wordt er een tussenlanding in Luxor gemaakt. Vanaf de luchthaven van Caïro kunt u per (airconditioned) bus of taxi naar het centrum van de stad. Door de extreme drukte kan de transfertijd oplopen tot circa 2 uur. Houd hier rekening mee met uw retourvlucht!

Openbaar vervoer Egypte

Er rijden comfortabele nachttreinen en exprestreinen van Caïro naar steden als Luxor en Aswan. Voor deze treinen moet u vooraf een plaats reserveren. De reis van het noorden naar het zuiden van Egypte duurt ongeveer 12 uur.

Vanuit verschillende plaatsen is er een regelmatige busverbinding met Caïro en Luxor. Ook zijn er busverbindingen tussen Hurghada en El Gouna en tussen Sharm el Sheik, Dahab, Nuweiba en Taba.

In de meeste plaatsen zijn er geen officiële busverbindingen, maar rijden er regelmatig (privé) minibusjes via de accommodaties naar de stranden. Deze minibusjes stoppen als u uw hand opsteekt. Eenmaal in de minibus is het belangrijk dat u afdingt op de prijs.

Een aantal keer per week vaart er een draagvleugelboot tussen Hurghada en Sharm el Sheik.

Tips van uw reisadviseuse

Let op: tijdens de Ramadan rijdt het openbaar vervoer minder regelmatig dan in de rest van het jaar.

Taal

De officiële taal van Egypte is Egyptisch-Arabisch, maar in toeristische gebieden kunt u vaak terecht met Engels en Frans. Ook wordt er soms Duits gesproken in de toeristische plaatsen.

Tijdverschil Egypte

In Egypte is het 1 uur later dan in Nederland. De zomertijd gaat later in dan in Nederland (eind april) en eindigt eerder (eind september). Er is dan geen tijdsverschil met Nederland.

GeldGeldzaken zijn in Egypte als volgt geregeld:

 • De munteenheid in Egypte is de Egyptische pond.


 • Creditcards worden over het algemeen in accommodaties en grotere winkels geaccepteerd.


 • In veel plaatsen zijn geldautomaten aanwezig.


 • U kunt Traveller Cheques in euro’s of Amerikaanse dollars gebruiken.


 • Banken en postkantoren zijn meestal van zaterdag tot en met donderdag van 08:00 tot 14:00 uur geopend. Op vrijdag zijn de banken en postkantoren gesloten.


 • Het gemiddelde prijsniveau ligt lager dan in Nederland. Geïmporteerde westerse artikelen zijn in de supermarkten wel duur. Hier hanteert men een toeristenprijs, die vaak drie keer hoger is dan de Egyptische prijs.


 • Een fooi van ongeveer 10% is gebruikelijk in horecagelegenheden. Ook gidsen, parkeerwachters, kruiers en benzinepompbediendes verwachten een redelijke fooi.


 • Onderhandelen en afdingen is in veel winkels noodzakelijk.

Medisch

Voor een persoonlijk advies is het aan te raden om tijdig contact op te nemen met Meditel. Het is mogelijk direct een afspraak te maken via onze website

Water

Het leidingwater is niet drinkbaar. Wij raden u aan om mineraalwater uit flessen te drinken.

Voltage

De netspanning is over het algemeen 220-230 volt. Soms hebt u een verloopstekker nodig.

Geschiedenis

Weinig landen zijn in zo veel verschillende handen geweest als Egypte. Vanaf 25.000 voor Christus zijn er minimaal 50 farao’s aan de macht geweest. Velen hebben hun sporen nagelaten. Er was één constante factor, namelijk de Nijl. Door de jaren heen is deze rivier de ‘koningin van het land’ gebleven.

De laatste farao werd in 341 voor Christus verslagen door de Libiërs. Na de Libiërs werd Egypte onder meer door de Perzen, Romeinen en Ottomanen beheerst.

In 1798 bezette Franse expeditietroepen onder leiding van Napoleon Bonaparte Egypte 9 maanden lang. Napoleon sloeg op de vlucht toen de Britten onder leiding van admiraal Horatio Nelson een kustblokkade instelden. Hij liet het Franse leger achter in Egypte.

In 1805 pleegde Mohammed Alie, een Albanese officier in het Turkse leger, een militaire staatsgreep. Er volgde een periode van modernisering en in 1860 werd het Suezkanaal geopend, de verbinding tussen de Rode Zee en de Middellandse Zee.

Vanaf 1882 regeerden de Britten officieel over het land. Zij verklaarden Egypte in 1922 soeverein. In 1953 werd de Egyptische Republiek uitgeroepen.

In de Zesdaagse Oorlog (juni 1967) werden de Egyptische legers snel en eenvoudig door Israël verslagen. President Nasser kon deze vernedering niet aan en trad af.

Tijdens de Jom Kippoeroorlog in oktober 1973 wilden Egypte en Syrië wraak nemen op Egypte vanwege de verliezen in de Zesdaagse Oorlog. Dit mislukte jammerlijk. Toch kwamen de partijen nader tot elkaar toen tussen Egypte en Israël in 1978 de Camp David-akkoorden werden getekend. De islamitische extremisten konden dit echter niet waarderen en vermoordden in 1981 president Anwar Sadat. Zijn taken werden waargenomen door vicepresident Hosni Moebarak, die het land sindsdien met strakke hand regeert.

Op 7 september 2005 schreef Moebarak de eerste ‘democratische’ verkiezingen uit, maar om er zeker van te zijn dat zijn bewind werd voortgezet, koos hij zelf zijn tegenkandidaten uit. Moebarak won daardoor de verkiezingen met 88% van de stemmen.
Opnieuw zoeken
Verfijn de resultaten
Landen
Meer

Kies één of meerdere landen en kies voor opslaan

sluiten Opslaan
Opslaan
Streken

Kies één of meerdere streken en kies voor opslaan

sluiten Opslaan
Opslaan
Reisduur
Type vervoer
Vertrekluchthaven
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
Verzorging
MeerMinder
Type accommodatie
MeerMinder
Type verblijf
MeerMinder
Faciliteiten
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
Ligging
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
Sterren
Aanbieder
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
moment geduld a.u.b.