D-reizen
Contact Phone Number
088 - 5554999
Elke dag bereikbaar tot 23:00 uur
 • Chat online Chat online
  Live chat
  Chat offline
  Live chat
Label

Zonvakantie Oostenrijk

Geen aanbod gevonden

Op basis van uw zoekopdracht is er helaas geen aanbod gevonden. U kunt hier uw zoekopdracht aanpassen.

Geen aanbod gevonden
Naar de accommodatie

Over Oostenrijk

Wie Oostenrijk zegt, zegt wintersport. Maar het land heeft nog veel meer te bieden! Laat u overweldigen door de prachtige hoofdstad Wenen, bezoek één van de vele muziekfestivals of geniet van de talrijke musea. Geniet van de fantastische natuur met beboste bergen en adembenemende uitzichten! Lees verder en ontdek wat een vakantie Oostenrijk u allemaal te bieden heeft.

 • Vlieguren: 1,75 - 2 uur
 • Tijdsverschil: 0 uur

Hoogtepunten Oostenrijk

Wie Oostenrijk bezoekt, mag Wenen niet overslaan! Het aanbod is bijna te groot. Bezoek in elk geval de Opera, waar beroemdheden als Mahler, Strauss en Von Karajan hebben geschitterd. Schloss Schönbrunn, één van de mooiste gebouwen van de wereld, mag u eveneens niet missen. Daarnaast biedt Wenen een variatie aan uitgestrekte pleinen, goed onderhouden parken, ontelbare musea en natuurlijk muziek, muziek, muziek!

Ook een bezoek aan de Dom van Salzburg is beslist de moeite waard. Het imposante plein voor de Dom zal u de adem benemen. Het plein is omringd door zuilengalerijen en is gebouwd als een soort voorportaal van de Salzburger Dom zelf. De barokke voorgevel van de dom neemt een hele zijde van het plein in beslag. De gevel is rijkelijk versierd met details die bij een snelle blik nauwelijks opvallen.

Uiteraard staat Oostenrijk niet voor niets bekend als wintersportparadijs. Als u graag op de lange latten staat, wordt u hier beslist niet teleurgesteld. Verschillende grote en kleine wintersportplaatsen bieden de liefhebber volop keus. U kunt op alle mogelijke niveaus skiën. Na een dag in de frisse buitenlucht is het goed toeven in één van de vele knusse cafeetjes en restaurants.

Op vakantie naar Oostenrijk

Oostenrijk is al jaren een favoriete vakantiebestemming. Dat zal u niet verbazen als u weet dat het Alpenland beschikt over een schitterende bergwereld en natuur. Klaterende bergbeekjes, imposante rotspartijen, sneeuwwitte bergtoppen boven groene hellingen, beboste bergen, kale kloven en machtige gletsjers wisselen elkaar af.

Wie denkt dat Oostenrijk uitsluitend geschikt is voor wintersport, zal versteld staan! Oostenrijk biedt voor elk wat wils. Alle ingrediënten voor een perfecte vakantie zijn verenigd in dit bijzondere land.

Suis op uw ski's één van de vele berghellingen af en geniet van de gezellige après ski. Nergens vindt u zoveel mogelijkheden om te skiën op elk niveau als juist hier. Vergeet niet om ook af en toe rond te kijken: de uitzichten zijn soms adembenemend. Langlaufers vinden talrijke goed onderhouden loipes in het grandioze Oostenrijkse landschap.

Cultuurliefhebbers zullen moeite hebben om te kiezen uit het immense aanbod. Het ene prachtige gebouw wordt afgewisseld door het andere indrukwekkende museum. Alleen al de betoverende hoofdstad Wenen heeft meer te bieden dan u in één vakantie kunt bezoeken.

Sportievelingen kunnen hun hart ophalen in Oostenrijk: het land heeft ruime mogelijkheden om te wandelen, te watersporten of te fietsen. En dat alles in de kristalheldere lucht die u een verkwikt en gezond gevoel zal geven.

Ligging Oostenrijk

Oostenrijk ligt in Centraal-Europa. Vanuit Nederland is het ruim anderhalf uur vliegen naar de hoofdstad Wenen. Oostenrijk grenst in het westen aan Zwitserland en Liechtenstein, in het noorden aan Duitsland en Tsjechië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije en in het zuiden aan Italië en Slovenië.

Het land is ongeveer 83.858 km² groot (dat is ruim twee keer zo groot als Nederland).

Van Nederland naar Oostenrijk

Met de auto rijdt u vanuit Nederland in ongeveer 10 uur naar Wenen.

De vliegtijd vanaf Amsterdam naar Wenen bedraagt ongeveer 1 uur en 40 minuten.

Per trein reist u tussen de 16 en 18 uur, afhankelijk van de verbinding.

Openbaar vervoer Oostenrijk

Het Oostenrijkse openbaar vervoer is goed georganiseerd. Er ligt circa 5800 km spoor, dat is aangesloten aan het Europese Sprennet. De Oostenrijkse spoorwegen bieden nationale en internationale verbindingen tussen de belangrijkste plaatsen.

Het openbare busverkeer telt rond de 2000 buslijnen. Uurregelingen van bus en trein zijn vaak op elkaar afgestemd.

Tips van uw reisadviseuse

Taal

De taal in Oostenrijk is Duits. Het Oostenrijks verschilt van het Duits zoals het Vlaams van het Nederlands. De meeste Oostenrijkers beheersen ook het zogenaamde 'Hochdeutsch' (standaard Duits), maar spreken dit met een Oostenrijks accent.

Tijdverschil Oostenrijk

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Geld


Geldzaken in Oostenrijk zijn als volgt geregeld:

 • De munteenheid in Oostenrijk is de euro.


 • Creditcards worden niet veel gebruikt. Controleer dus voor u in een restaurant bestelt of een aankoop doet, of uw kaart geaccepteerd wordt.


 • In de meeste plaatsen zijn geldautomaten te vinden.


 • De openingstijden van banken en postkantoren verschillen per filiaal, maar meestal zijn de openingstijden op werkdagen van 09:00 uur tot 16:00 uur. De grotere filialen houden meestal de openingstijden van de andere winkels aan en zijn soms ook open op zaterdagen.


 • Travellers Cheques kunt u verzilveren bij banken, wissel- en postkantoren.


 • Het gemiddelde prijsniveau is hoog vergeleken met Nederland.


 • Een fooi van 5 à 10% is gebruikelijk in horecagelegenheden.

Medisch

Voor Oostenrijk geldt geen specifiek medisch advies.

Water

Het leidingwater is drinkbaar.

Voltage

Het voltage in Oostenrijk is net als in Nederland 220 volt. Oostenrijkse stekkers hebben, net als Nederlandse, twee pinnen. Een verloopstekker is dus niet nodig.

Geschiedenis

Het gebied waarin het huidige Oostenrijk ligt, is al lang bewoond. Vanaf de 8ste eeuw tot de 2e eeuw voor Christus bloeide er de Hallstattcultuur, genoemd naar het gelijknamige plaatsje in Oberösterreich.

In de twee eeuwen voor het begin van onze jaartelling kwam het gebied steeds meer onder invloed van het Romeinse Rijk. In 15 voor Christus bezetten de Romeinen heel Oostenrijk. Net als op andere plaatsen in Europa was de komst van de Romeinen voor Oostenrijk van grote invloed. Zij legden wegen aan en stichtten steden, zoals Wenen. Grote delen van het land werden ontgonnen en veranderd in vruchtbare landbouwgebieden.

Na de ineenstorting van het Romeinse Rijk in de 5e eeuw, volgden eeuwen van volksverhuizingen. Pas in de 8ste eeuw kwam er opnieuw een sterk centraal gezag, toen Oostenrijk deel werd van het Frankische Rijk van Karel de Grote. Hij creëerde een aantal buitenposten aan de oostflank van zijn rijk om het te beschermen tegen aanvallen. Eén van die buitenposten werd Ost Mark (oostelijk grensgebied) genoemd, later werd dat Ost Reich of Österreich.

Het gebied bleek echter te zwak om aanvallen te weerstaan. In 976 ging dit deel van het rijk over in handen van het huis Babenberg. Deze familie ontwikkelde Oostenrijk verder door wegen aan te leggen en de handel te bevorderen. Ook namen ze actief deel aan kruistochten tegen de Turken. Na de dood van de laatste Babenberg in 1246 werd Oostenrijk het kernland van het Roomse Rijk en maakte het een periode van enorme bloei door.

Halverwege de 19e eeuw verloor Oostenrijk de strijd om de heerschappij over de Duitse staten aan Pruisen. Dit leidde in 1871 tot de vereniging van het Duitse Rijk.

Intussen waren de Hongaren in het Habsburgse Rijk niet tevreden over het bewind in Wenen. Om te voorkomen dat zijn rijk uit elkaar zou vallen, staat keizer Franz Joseph toe dat Hongarije een zelfstandig koninkrijk wordt binnen het Habsburgse Rijk. In de tweede helft van de 19e eeuw ontstonden spanningen binnen de grenzen van de zogeheten dubbelmonarchie.

De bom barstte tijdens het bezoek van de Oostenrijkse troonopvolger, aartshertog Franz Ferdinand aan Bosnië-Herzegovina. Hij werd in Sarajevo doodgeschoten door een Servische nationalist. Oostenrijk verklaarde de oorlog aan Servië, maar dat land had een bijstandsverdrag met Rusland. Oostenrijk had de steun van het Duitse Rijk. De moordaanslag groeide daardoor uit tot een groot conflict: de Eerste Wereldoorlog.

Deze oorlog liep dramatisch af voor Duitsland en voor Oostenrijk-Hongarije. Bij het verdrag van Versailles in 1919 werden nieuwe grenzen vastgesteld.

Tijdens de economische crisis in de jaren '30 liepen de spanningen tussen linkse en rechtse groeperingen hoog op. Veel Oostenrijkers keken met bewondering naar hun landgenoot die in Duitsland de macht had gegrepen. In 1938 was de zogeheten Anschluss een feit: Hitler werd door een enthousiaste menigte binnengehaald tijdens een parade in Wenen. Al het volgende jaar raakte Oostenrijk betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.

Na de Tweede Wereldoorlog waren de geallieerden het aanvankelijk niet eens over wat er met Oostenrijk moest gebeuren. Door deze onenigheid tussen de westerse landen en Rusland, bleef Oostenrijk tot 1955 bezet. Toen ging Rusland overstag. Oostenrijk sloot een vredesverdrag met de geallieerden en beloofde in de toekomst strikt neutraal te blijven. Alle bezettingstroepen trokken zich terug. In december 1955 trad Oostenrijk toe tot de Verenigde Naties.

Sinds begin 1995 is het land ook lid van de Europese Unie.
Opnieuw zoeken
Verfijn de resultaten
Landen
Meer

Kies één of meerdere landen en kies voor opslaan

sluiten Opslaan
Opslaan
Streken
MeerMinder

Kies één of meerdere streken en kies voor opslaan

sluiten Opslaan
Opslaan
Reisduur
Type vervoer
Vertrekluchthaven
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
Verzorging
MeerMinder
Type accommodatie
MeerMinder
Type verblijf
MeerMinder
Faciliteiten
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
Ligging
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
Sterren
Aanbieder
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
moment geduld a.u.b.